Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) uzun süredir hazırlığını yaptığı “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin 81 ilde düzenlenecek çalıştayları Tekirdağ ile start aldı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ülkemizin olması gereken yer ve hedeflerle ilgili kamu üst bürokrasisine, STK’lara ve kamuoyuna yönelik çok boyutlu ve stratejik bilgi aktarımını hedefleyen “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin Tekirdağ’daki toplantısının açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen yaptı.

Konuşmasında projenin önemine işaret eden İsen, Türkiye’nin küresel bir güç olabilmesi için böyle stratejik değeri yüksek projeleri gündemine alması gerektiğini söyledi. Projenin Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından desteklendiğini de vurgulayan İsen, proje sonuçlandığında çok önemli katma değer elde edileceğini ifade etti.

Oturum başkanlığını TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’un yaptığı toplantıda Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik, İç Siyaset, Ekonomi, Eğitim – Bilim ve Teknoloji ile Kültür konularında sunumlar yapıldı. Çalıştaylardaki sunumlar daha önce aynı konuda yapılan kongrede elde edilen sonuçlardan oluştu.

Toplantıya TASAM Başkan Yardımcısı emekli büyükelçi Murat Bilhan, Prof. Dr. Vural Altın, Prof. Dr. Hasan Selçuk, Prof. Dr. Rahmi Karakuş, Dr. Necmi Dayday ve Dr. Engin Selçuk  konuşmacı olarak katıldı.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’ın ev sahipliğinde iki oturum şeklinde gerçekleşen çalıştaya, Tekirdağ’daki kamu yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.

Bu önemli projenin iç siyaset bölümünü hazırlayan Siyasal İletişim Enstitüsü’nün uzmanları, Tekirdağ’daki çalıştaya da katıldılar. Enstitümüzün araştırmacıları, proje sonuçlanıncaya kadar siyaset bölümüne katkı yapmayı sürdürecekler ve tüm Türkiye genelinde yapılacak çalıştaylara iştirak edecekler.

“Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023”  projesi ile daha detaylı bilgiye projenin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz:  www.tsv2023.org