Editörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ve Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Can Bilgili’nin yaptığı “Bilinç Endüstrisinin İktidar ve Siyaset Pratikleri” isimli kitap yayınlandı. Beta Yayınları arasında çıkan kitapta siyaset, medya, ideoloji, iktidar, sinema, internet konuları başta olmak üzere pek çok önemli konuda makaleler yer alıyor.

Editörler kitabın giriş kısmında içerikle ilgili olarak şu bilgileri veriyorlar: “Medya Eleştirileri serisinin beşincisi olarak yayına çıkan bu kitabımızda da bilinç endüstrisi işini gören kitle iletişim araçlarının iktidar ve siyaset pratiklerinin işleyiş şekli ile medya, iktidar ve siyasal alan ilişkilerinin ve siyasal iletişimin incelendiği çalışmaları bulacaksınız. Bu çerçevede medyanın ve siyasal araçların toplumsal egemenlik ve otorite kurumlarını oluşturma gücüne ve ekonomi-politik sürecin birey üzerindeki baskın etkisinin izlerine tanıklık edeceksiniz. Her yıl yayınlanan Medya Eleştirileri kitaplarımızın bu yılki hazırlığına uluslararası alandan akademisyenler de hazırladıkları çalışmalarla katkıda bulundular. International Communication Association (ICAUluslararası İletişim Derneği) aracılığı ile yaptığımız akademik davete cevap veren birçok akademisyen ile Fransa’daki meslektaşlarımızın gönderdiği çalışmalar eserin uluslararası nitelikte bir çalışma boyutu kazanmasını sağladı…”

Siyasal İletişim alanına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız kitapla ilgili daha detaylı bilgiyi şu linkten edinebilirsiniz: http://www.betakitap.com/akademik/default.aspx