Dr. Gülfem SAYDAN SANVER

Siyasal İletişim Uzmanı

Gülfem Saydan Sanver yüksek lisans ve doktorasını Sorbonne Üniversitesi’nde “Siyasal İletişim” üzerine yaptı. Karşılaştırmalı seçim kampanyaları üzerine yazdığı doktora tezi jürinin oy birliği ile yüksek onur ödülü aldı.

Türkiye’deki Seçim Kampanyaları ve Siyasi Partilerin Karşılaştırmalı Seçim Stratejileri üzerine yaptığı çalışma 2013 yılında A.N.R.T Yayınevi tarafından Fransa’da basılarak bu konuda Avrupa’da basılan ilk kitap oldu.

Sosyo-ekonomik ve kültürel sınıf farklılıklarının algılama üzerindeki etkileri üzerine yazdığı ikinci kitabı Editions Universitaires Européennes Yayınevi tarafından 2014 yılında Fransa’da basıldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’in seçim kampanyasında siyasal iletişim direktörlüğü yaptı ve seçim sonucunda CHP 1989 yılından beri ilk kez bu ilçede seçim kazandı.

2011 yılından itibaren Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç’e siyasal iletişim danışmanlığı yapan Sanver, 2014 yerel seçimlerinde direktörlüğünü üstlendiği kampanya ile de Sarıyer’de %51’lik başarı yakaladı ve bu sonuç ile Sarıyer iki seçim arası en çok oy yükselten ilçelerden biri oldu.

Sanver 12 Kasım 2013 tarihinde Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği (IAPC)’nin Yönetim Kurulu’na seçilerek derneğin en genç yönetim kurulu üyesi olmaya hak kazandı.

2015 yılında Amerikan Siyasi Danışmanlar Derneği (AAPC)’nin her yıl başarılı kampanyalara verdiği ve Siyasal İletişimin Oscar’ı kabul edilen Pollie Ödülü’nü kazandı.

Siyasal iletişim konusunda yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip eden, Uluslararası Siyaset Psikolojisi Birliği (ISSP) ve Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği (EAPC) üyelikleri bulunan Sanver T24 gibi çeşitli haber sitelerine köşe yazıları yazmaktadır.