abdullahozkanDeğerli Dostlarımız,

Siyasal İletişim Enstitüsü, kurumsallaşmasının, rüştünü ispat etmesinin bir göstergesi olan yeni yüzüyle sizlerin karşısına çıkıyor.

Fikri temelleri yaklaşık 1 yıl önce atılan, 6 aydır da yoğun bir çalışma temposuyla yapılanmasını tamamlayan Enstitümüz, Siyasal İletişim alanında bir sivil toplum örgütü çatısı altında faaliyetini sürdüren Türkiye’nin ilk ve tek bilimsel kurumu olma özelliğini taşıyor.

Enstitümüz ülkemizde siyaset ortamının geliştirilmesine, demokrasi kültürünün pekiştirilmesine ve Milli İradenin sağlıklı bir şekilde oluşturulmasına katkı sunmak için çalışmalarını bundan sonra daha da yoğunlaştıracaktır.

Bu çabalarımızın bir göstergesi olan Enstitümüzün hazırladığı “Siyasal strateji ve vizyon geliştirme projesi” siyasal partilerimize sunulmuştur. Bu projemizin partilerimizin stratejik vizyonlarının geliştirilmesine büyük katkısının olacağı değerlendirilmektedir.

Yine Enstitümüzün özgün bir çalışması olan “Siyaset Okulu” projesi de Siyasi Partilerimizin gündemindedir. Yerel ve genel seçimlere yönelik eğitim programlarını kapsayan Siyaset Okulu Projesi’nin partilerimizin bakış açılarını çok değiştireceğine, zihniyet dönüşümlerini sağlayacağına ve ülkemize daha iyi hizmet etmelerinin yolunu açacağına inanıyoruz.

Siyasal İletişim Enstitüsü olarak sadece ülkemizdeki siyasal ortamı izlemiyor, aynı zamanda gözümüzü tüm dünyaya çeviriyoruz. Enstitümüzde araştırma stajyeri olarak çalışan birbirinden değerli öğrenci arkadaşlarımızdan kurduğumuz araştırma masaları ile ülkelerin siyasal sistemlerini, siyasal kültürlerini ve siyasal iletişim uygulamalarını inceliyoruz. Araştırma masalarımızdan önümüzdeki günlerde birbirinden ilginç çalışmaların çıkacağına inanıyoruz.

Siyasal İletişim Enstitüsü olarak çıktığımız bu zorlu yolda bize en çok destek ve cesaret veren değerli hocalarımız oldu. Başta Bilim Kurulu üyelerimize ve SİE’nin internet sitesine makaleleri ile katkıda bulunan tüm saygıdeğer hocalarımıza içten şükranlarımızı sunuyor, kendilerine teşekkür ediyoruz. Aramıza katılan yeni Bilim Kurulu üyelerimizle daha da güçlendik. İnternet sitemizin yenilenmesiyle birlikte artık entelektüel kalitesi daha yüksek ve kalıcı çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz.

Siyasal İletişim Enstitüsü projesine inanan, liderlik eden ve gönülden destekleyen TASAM Başkanı Sayın Süleyman Şensoy’a ve bize her zaman yol gösteren TASAM’ın değerli yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyoruz.

Enstitümüze lojistik destek sağlayan ve her zaman yardımımıza koşan Asya Group’un değerli Genel Müdürü Ali Başar’e ve ekibine de teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Değerli Dostlarımız,

Siyasal İletişim Enstitüsü çıktığı bu zorlu yolculukta internet sitesini yenileyerek, Bilim Kurulu’nu daha da güçlendirerek ve özgün projeleriyle ülkemizde siyaset kurumunun sorun çözme kapasitesini artırmayı hedefleyerek, üzerine düşen sorumluluğu elinden geldiğince yerine getirmeye çalışıyor.

Demokratik bir Türkiye, mutlu ve huzurlu insanlar, istikrar içinde bir siyaset için bize verdiğiniz desteğin artarak sürmesini diliyor, hepinize selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Dr. Abdullah Özkan

TASAM Siyasal İletişim Enstitüsü Direktörü