Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (TASAM) Cumhurbaşkanlığı makamı himayelerinde yürüttüğü “Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023” projesinin  Amasya çalıştayı gerçekleştirildi.

Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, geleceği planlamanın ülkeler açısından önemine işaret etti. Amasya’da uzun süredir gerçekleştirdikleri yerel planlamanın TASAM’ın organize ettiği stratejik vizyon çalışması ile paralellik arzettiğine değinen Vali Lekesiz, tarihi bir misyona sahip olan Amasya’nın böylesine önemli bir konuda öncülük etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM tarafından Amasya Valiliği iş birliği ile gerçekleştirilen Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 projesinin üçüncü çalıştayı TASAM Başkanı Süleyman Şensoy başkanlığında  iki oturum şeklinde yapıldı.

İlk oturumda Uluslararası İlişkiler konusu emekli Büyükelçi Murat BİLHAN, Uluslararası Güvenlik konusu emekli Büyükelçi  Doç. Dr. Ali Engin OBA ve Siyaset konusu TASAM Siyasal İletişim Enstitüsü Direktörü Dr. Abdullah ÖZKAN tarafından sunuldu. İkinci oturumda ise ekonomi konusunu Prof. Dr. Hasan SELÇUK, Kültür konusunu  Prof. Dr. Vural ALTIN ve Eğitim, Bilim ve Teknoloji konusunu da Dr. Necmi DAYDAY sundu.

Proje konularının sunulmasından sonra toplantıya katılanların soruları da bilim adamları tarafından cevaplandırıldı.