oy kullanmaTASAM Siyasal İletişim Enstitüsü Direktörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Özkan, ingilizce olarak yayınlanan Sunday’s Zaman gazetesine 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumdaki siyasal katılım olgusunu değerlendirdi.

“Siyasal katılım, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Milli iradenin sağlıklı bir şekilde tesis edebilmesi için katılımın artırılması, seçmenin sandığa ulaşabilmesi önemlidir” diyen Özkan, şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde katılımın önünde pek çok engel bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, halkın siyasal bilgi ve bilinç eksikliğidir. Özellikle gençlerimizde bu eksiklik had safhadadır. Oy kullanmanın geleceğimiz açısından önemi anlatılabilirse, siyasal katılım kendiliğinden artacaktır.”

Siyasal İletişim Enstitüsü Direktörü Özkan, siyasal katılımın arttırılmasında Yüksek Seçim Kurulu’na düşen görevler de olduğunu hatırlattı, özellikle teknolojinin daha etkin kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamanın tamamına ve bu konuyla ilgili diğer uzmanların görüşlerine aşağıdaki başlığın üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz:

“Siyasal Bilinç Eksikliği, Siyasal Katılımı Olumsuz Etkiliyor…”