TASAM Siyasal İletişim Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan “Enformasyon Güvenliği ve Küresel Medyada Türkiye İmajı” başlıklı panelde Türkiye’nin son zamanlarda uluslararası alanda yaşadığı imaj sorunları masaya yatırılacak. Uzun yıllar Türkiye’nin ABD resmî çevrelerindeki lobi faaliyetlerini yürüten Southfive Strategies şirketinin başkanı Jason EPSTEIN’ın da bir konuşma yapacağı panel, İstanbul Güvenlik Konferansı 2016 kapsamında Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilecek.

 

İstanbul, yarın önemli bir panele ev sahipliği yapacak. TASAM Siyasal İletişim Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan “Enformasyon Güvenliği ve Küresel Medyada Türkiye İmajı” başlıklı panelde, konuşmacılar Ülke’nin özellikle 15 Temmuz sonrasında uluslararası alanda yaşadığı imaj sorunlarını ele alacak ve çözüm önerilerini tartışacak. Küresel medyada Türkiye’nin daha dengeli temsiline yönelik önerilerin izleyicilerle paylaşılacağı panel, 3 Kasım Perşembe günü saat 16.30’da Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleşecek.

 

Panel ABD, Avrupa ve Türkiye’den önemli uzman ve bilim insanlarını bir araya getirecek. Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD Kongresi ve siyasi çevreleriyle ilişkilerini yürüten Southfive Strategies şirketinin başkanı Jason EPSTEIN panelde ABD’deki son dönem Türkiye imajına dair görüşlerini izleyicilerle paylaşacak. Panel’de Epstein’ın yanı sıra, deneyimli gazeteci ve akademisyen Prof. Dr. Haluk ŞAHİN, Türk medyası üzerine çalışmaları bulunan ve yıllarca Türk üniversiteleri ile akademik değişim programları yöneten, Viyana Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Thomas BAUER, CNN Türk’te yayınlanan “10’dan Sonrası” programının sunucusu deneyimli gazeteci Ahu ÖZYURT ve Barcelona Uluslararası Araştırmalar Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Francis GHILES birer konuşma yapacak.

 

Panel’de Türkiye’nin son dönemde dünya medyasında yaşadığı temsil krizi ele alınacak ve bu krizin nasıl aşılabileceğine yönelik çözüm yolu önerileri paylaşılacak. Global iletişim ağlarının nasıl işlediği, küresel medya yapısının Türkiye’den dünyaya ulaşan enformasyonu nasıl biçimlendirdiği ve global medya organlarının Türkiye’ye dair haber kaynaklarının nasıl çeşitlendirilebileceğine dair görüşler ortaya konacak. Sunumların ardından soru-cevap bölümünün yer alacağı panelde izleyicilere simültane tercüme sağlanacak. 3 Kasım 2016 Perşembe günü 16.30’da gerçekleştirilecek olan panel tüm izleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek.         

 

Detaylı Bilgi için: Adinda Khaerani| adinda@tasam.org | T  90 ( 212 ) 635 6151

Konferans Sitesi istanbulguvenlikkonferansi.org